Inbraakbeveiliging

In Nederland wordt er regelmatig ingebroken in woningen en bedrijven. Het is echter mogelijk om met een paar vrij eenvoudige handelingen de kans op inbraak aanzienlijk te verkleinen. Daarnaast zijn er ook diverse alarmsystemen verkrijgbaar om de inbraakbeveiliging van woningen en bedrijven te optimaliseren. Zo kunt u onder andere kiezen voor een inbraakalarm waarbij u op afstand wordt gewaarschuwd wanneer er wordt ingebroken, en is het tevens een optie om te kiezen voor een camerabeveiliging. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor huisbeveiliging en inbraakpreventie? Of hebt u een vraag over de diverse alarmsystemen die wij aanbieden? Lees dan de onderstaande informatie. Wij hopen u hiermee een voldoende overzicht te geven van de mogelijkheden. Benieuwd naar de prijzen? Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend diverse offertes aan (max. 5) van bedrijven in uw regio.

inbraakbeveiliging

Inbraakalarm

Voor een huisbeveiliging is een inbraakalarm niet direct noodzakelijk, maar het biedt zeker voordelen. Zo is een inbraakalarm gekoppeld aan camerabeveiliging een uitstekende optie voor mensen die slecht ter been zijn. Dankzij de camerabeveiliging wordt het mogelijk om vanaf de bank te kijken wie er voor de deur staat. Daarnaast is een inbraakalarm een prima middel om inbrekers af te schrikken. Vaak geldt voor producten voor inbraakbeveiliging en inbraakpreventie dat het voldoende is om deze te plaatsen (ongeacht de werking) om de kans op een inbraak met ongeveer 50% procent te verlagen. Een inbraakalarm kan zowel los aan ramen als deuren worden bevestigd, als onderdeel uitmaken van een uitgebreid draadloos alarmsysteem.

Raam- en deurbeveiliging

Bij beveiligingsbedrijven komt vaak de klacht binnen dat er ondanks een goede huisbeveiliging toch nog een inbraak gepleegd is. De meeste inbraken zijn dan ook niet via de deur, maar via het raam. Het is daarom van belang om naast de deurbeveiliging ook aandacht te besteden aan de raambeveiliging. Menig los inbraakalarm kan daarom ook zowel op ramen als deuren worden geïnstalleerd. Bij een raambeveiliging hoeft u echter niet alleen te denken aan alarmsystemen. De meeste beveiligingsbedrijven bieden ook diverse andere beveiliging technieken aan. Denk bijvoorbeeld aan grendels, dievenklauwen en een spionnetje als deurbeveiliging en raambeveiliging. Bent u van plan om uw huisbeveiliging te optimaliseren? Voorkom dan ook een inbraak door het raam, en kies voor een juiste beveiliging van uw deuren. Wij helpen u graag met advies, informatie of een vrijblijvend prijsoverzicht.

anti-inbraak tips

Anti inbraak tips

Wilt u voorkomen dat er bij u thuis wordt ingebroken tijdens een vakantie of als u een avondje weg bent? Kijk dan naar de volgende anti-inbraak tips van de medewerkers van één van onze beveiligingsbedrijven. Hoewel u nooit honderd procent zeker bent, is het zeker mogelijk om met behulp van deze tips de kans op een inbraak aanzienlijk te verkleinen.

  • Zorg ervoor dat u altijd alle deuren en ramen goed afsluit. Inbrekers kunnen zelfs via een klein doucheraampje naar binnen komen. Kies voor een deurbeveiliging en raambeveiliging om de beveiliging te garanderen.
  • Laat een lampje branden als u pas met donker terugkomt. Lampen op tijdschakelaars zijn geschikt voor langere periodes van afwezigheid.
  • Vraag de buren om de post uit de brievenbus te halen, en af en toe de gordijnen op te trekken of naar beneden te doen. Zo creëert u een idee van aanwezigheid.
  • Laat geen sleutels aan de binnenzijde van het slot zitten.
huisbeveiliging

Camerabeveiliging

Naast raam- en deurbeveiliging, is het ook een optie om het de beveiliging van uw woning te verbeteren met behulp van camera’s. Bij een camerabeveiliging worden er één of meerdere camera’s om uw pand geïnstalleerd, die het beeld doorsturen naar een door u gekozen medium. Voor de beste camerabeveiliging raden wij IP-camera’s aan. Deze vorm van camerabeveiliging stuurt de beelden draadloos door naar een computer, smartphone of tablet, waardoor u zelfs op afstand de bedrijf- of huisbeveiliging kunt controleren. Camerabeveiliging is bovendien goed voor inbraakpreventie. Zelfs camera’s die niet werken kunnen iemand al doen afzien van inbraak. De kosten voor een camerabeveiliging zijn relatief hoog. Bedenk daarom altijd goed of u de inbraakbeveiliging tot deze mate wilt uitvoeren. Voor een standaard inbraakpreventie zijn een deur- en raambeveiliging voldoende

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Er zijn veel producten die zorgen voor een uitstekende beveiliging van woningen en bedrijven, en daarmee de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen. Om u te verzekeren van de effectiviteit van producten raden wij aan te kijken naar producten met het politiekeurmerk veilig wonen. Dit keurmerk wordt gegeven aan artikelen die zorgen voor een dergelijke woningbeveiliging en inbraakpreventie dat zij de kans op inbraak met de helft verkleinen. Bij vele beveiligingsbedrijven verkoopt men dan ook alleen maar artikelen met die politiekeurmerk veilig wonen. Dit keurmerk kan bovendien ook aan panden in het geheel worden gegeven wanneer er is gezorgd voor een optimale inbraakbeveiliging.

Advies van een beveiligingsbedrijf

De inbraakbeveiliging van woningen kan zeer eenvoudig worden uitgevoerd met behulp van een deurbeveiliging of raambeveiliging. Daarnaast is het mogelijk om bedrijfspanden uitgebreider te beveiligen met behulp van een draadloos alarmsysteem, brandbeveiliging of andere vorm van inbraakpreventie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een standaard huisbeveiliging? Bent u benieuwd naar de kosten voor de beveiliging van uw bedrijf of hebt u een andere vraag over inbraakveiligheid? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze beveiligingsbedrijven via het contactformulier. Wij helpen u spoedig verder.

inbraakbeveiliging installeren