Brandbeveiliging

Waar de meeste mensen hun woning of bedrijf wel beveiligen tegen inbraak, wordt de brandbeveiliging vaak vergeten. Het is echter voor verhuurders van woningen en eigenaren van bedrijfspanden verplicht om brandmelders en minimaal één brandblusser te plaatsen in het door hun beheerde pand. Dit kan jaarlijks door de brandweer worden gecontroleerd, om zo de brandveiligheid van veel woningen te kunnen garanderen en ongelukken te voorkomen. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor brandbeveiliging en de methoden waarmee de woningbeveiliging geoptimaliseerd wordt. Hebt u na het lezen van de pagina nog vragen over brandveiligheid, of wilt u graag rechtstreeks in contact komen met een van de beveiligingsbedrijven bij u in de regio? Vul dan ons contactformulier in. Wij zorgen ervoor dat u op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) ontvangt van bedrijven uit uw regio

brandbeveiliging

Brandpreventie middelen

Bij brandveiligheid horen niet alleen middelen die brand en vlammen doven zoals een brandblusser of sprinklersysteem, er zijn tevens diverse methoden die ervoor zorgen dat brand wordt voorkomen. Bij beveiligingsbedrijven vindt u dergelijke methoden en middelen onder de term brandpreventie. Bij brandpreventie dient u onder andere te denken aan brandmelders, maar ook aan brandcompartimentering. In het bouwbesluit van 2012 staat zelfs dat brandcompartimentering de meest effectieve techniek is op het gebied van brandpreventie en brandbeveiliging. Bij deze techniek voor brandveiligheid wordt het gebouw in verschillende delen verdeeld met behulp van speciale materialen. Zo voorkomt u dat het hele gebouw in rook opgaat, en wordt ook het gebruik van blusmiddelen aanzienlijk beperkt. Een derde techniek van brandpreventie is het installeren van een brandalarm.

Brandalarmsystemen

Een brandalarm bestaat in de meeste gevallen uit diverse rookmelders die zich door het hele huis of bedrijf bevinden. Voor een optimale woningbeveiliging is het echter ook mogelijk om het brandalarm uit te breiden met een rook- en warmteafvoerinstallatie, of naast rookmelders ook andere vormen van beveiliging hieraan te koppelen. Zo is het mogelijk om het brandalarm te verbinden aan de inbraakbeveiliging, en is het tevens een optie om niet alleen rookmelders te installeren, maar ook sprinklers door het hele pand te plaatsen. Een dergelijke vorm van brandalarm is onder andere verplicht voor scholen, ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Bent u de eigenaar van een bedrijfspand? Het is mogelijk om de brandveiligheid van een afstand in de gaten te houden. Kies hierbij voor een brandalarmsysteem dat een signaal afgeeft op de locatie zelf, en bijvoorbeeld bij u thuis. Zo weet u het direct als er iets aan de hand is.

brandbeveiliging advies

Advies in brandveiligheid

Het zorgen voor een juiste brandbeveiliging bij woningen en bedrijven is zeer lastig. Dit komt doordat de eisen voor een woningbeveiliging weer heel anders is dan voor een bedrijf. Daarnaast is het per pand verschillende welke vorm van brandbeveiliging het meest geschikt is. Zo kan het bij het ene bedrijfspand noodzakelijk zijn om te kiezen voor compartimentering van rook en brand, terwijl het ergens anders voldoende is om brandmelders of een brandalarm te plaatsen voor een prima brandveiligheid. Bij de diverse beveiligingsbedrijven bij u in de regio kunt u dan ook meer informatie aanvragen over de opties voor brandpreventie en de kosten die daarbij komen kijken. Wilt u meer weten over brandbeveiliging of blusmiddelen of hebt u behoefte aan een kostenoverzicht van meerdere beveiligingsbedrijven? Geef dan uw wensen aan op ons contactformulier. Wij sturen u spoedig de gewenste informatie toe.

Blusmiddelen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten de vraag welke blusmiddelen er zijn, en welke zij het beste kunnen inzetten voor de brandveiligheid bij hun thuis. De professionals van één van onze beveiligingsbedrijven hebben daarom voor u een lijstje gemaakt met de meest verkochte blusmiddelen. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van uw wensen. Wij helpen u desgewenst graag bij het maken van een keuze. Mogelijke blusmiddelen zijn:

  • Blusdeken en brandblussers
  • Sprinklerinstallatie
  • Rook- en warmte afvoerinstallatie
  • Brandalarm en brandmelders
brandblussers

Wettelijke regels

Er zijn veel wettelijke regels waarmee de brandbeveiliging gereguleerd wordt. De meest fundamentele regels liggen in de bouwregelgeving. Zo staan er in de woningwet al diverse regels voor de brandpreventie bij bedrijven, welke in het bouwbesluit en het gebruiksbesluit terugkomen. In het bouwbesluit vindt u bovendien de regels die vanuit de NEN worden aangegeven: de Europese regels op het gebied van woningbeveiliging en veiligheid. Zo moet er voor het gebruik van sommige gebouwen aangifte worden gedaan bij de gemeente. Dit is het geval als er meer dan 50 personen bij elkaar komen (kerken, restaurants), en wanneer het gaat om speciale gebouwen zoals een kinderdagverblijf of ziekenhuis. De gemeente stelt in een dergelijk geval extra hoge eisen aan de brandveiligheid. Kijk op de website van het omgevingsloket voor meer informatie over brandbeveiliging in uw gemeente.

Inbraakbeveiliging en brandpreventie in één

Bij de meeste beveiligingsbedrijven bent u niet alleen aan het juiste adres voor brandpreventie, ook voor inbraakbeveiliging kunt u daar terecht. Het is dan ook een optie om uw inbraakbeveiliging te koppelen aan de brandbeveiliging. Dit betekent dat u bijvoorbeeld het brandalarm laat werken volgens het zelfde systeem als de inbraakbeveiliging. Daarnaast is het ook een optie om te kiezen voor camerabewaking als inbraakbeveiliging, deze kan eveneens gekoppeld worden aan het brandalarm. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor inbraakbeveiliging in combinatie met brandveiligheid? Wij informeren u met alle plezier.

Gratis offerte brandbeveiliging bedrijf

Wilt u graag weten wat de kosten worden voor het installeren van een brandalarm bij u thuis? Of bent u benieuwd naar de andere vormen van woningbeveiliging die de brandveiligheid optimaliseren? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier. Vul hierop uw wensen in, en wij sturen u spoedig meerdere offertes toe van beveiligingsbedrijven bij u uit de buurt. Vergelijk de offertes van deze beveiligingsbedrijven op basis van prijs en aanbod en kies zo voor de specialist die het beste bij u past. Wij zijn u graag van dienst!

brandbeveiliging installeren