Beveiligingscamera’s

Een beveiligingscamera vormt voor veel bedrijfseigenaren een uitkomst. Met camerabeveiliging wordt het namelijk mogelijk om vanuit huis of kantoor het bedrijfsterrein in de gaten te houden. Dit kan doordat het beeld via een draadloos wifi signaal wordt doorgestuurd naar uw smartphone of tablet, opdat u overal waar u wilt het beeld kunt bekijken. Een andere toepassing van bewakingscamera’s is de inbraakbeveiliging van uw woning. Voor de huisbeveiliging is een camerasysteem niet noodzakelijk, maar het kan wel handig zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Zo is het mogelijk om via de beveiligingscamera al te zien wie er voor de deur staat, zonder dat u hier naar toe hoeft te lopen. Wilt u offertes ontvangen voor camerabeveiliging en huisbeveiliging? Vraag via het formulier vrijblijvend meerdere offertes aan bij het netwerk van Bullseye.

beveiligingscamera

Draadloze bewakingscamera’s

Het beveiligen van woningen en panden kan zowel met een bekabelde als draadloze beveiligingscamera set. Het voordeel van een draadloos camerasysteem is dat u voor de installatie niet te maken krijgt met hak- en breekwerk. Een draadloze set kan binnen een halve dag worden geplaatst, waarna u direct profiteert van een uitstekende camerabeveiliging. Het nadeel van een draadloos camerasysteem is dat dit extra kosten met zich meebrengt, en dat u moet onthouden om de batterijen regelmatig te vervangen. Liggen er al kabels in uw woning? Kies dan voor de huisbeveiliging middels een beveiligingscamera set niet voor een draadloos model, maar voor de bekabelde variant. Wij informeren u desgewenst over de kosten en mogelijkheden.

Wifi camerasystemen

Vrijwel elke bewakingscamera set kan gekoppeld worden aan een wifi signaal. Dit betekent dat het mogelijk wordt om het beeldsignaal door te sturen naar een thuiscomputer of via een bepaalde internetsite. Een voorbeeld van een beveiligingscamera die het wifi signaal doorstuurt naar een website zijn de camera’s die de geboorte van dieren in de dierentuin registreren voor geïnteresseerden. Het beeld van wifi streams is niet altijd even goed, zeker in het donker. Toch is het met behulp van dit medium mogelijk om uw bedrijfsterrein of bijvoorbeeld stal op de boerderij in de gaten te houden vanuit huis. Voor een standaard huisbeveiliging is het niet nodig om een bewakingscamera set te kopen waar de wifi aan gekoppeld kan worden. Voor een uitgebreid advies of een kostenoverzicht verwijzen wij u graag naar ons contactformulier. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

bewakingscamera

IP camera’s

De bewakingscamera’s die het meest geschikt zijn voor het doorsturen van een dergelijk wifi signaal, zijn IP camera’s. Een IP bewakingscamera maakt gebruik van het Internet Protocol (IP). Dit betekent dat bij een IP camerabeveiliging het beeld wordt verzonden via een standaard computernetwerk, of via een wifi verbinding. Een IP bewakingscamera kunt u bij menig beveiligingsbedrijf ook vinden onder de naam netwerkcamera, internetcamera of IP-cam. Het voordeel van een IP bewakingscamera set is dat deze beelden van een relatief hoge kwaliteit kan versturen. Het is dan ook mogelijk om bij deze vorm van pand- of huisbeveiliging later in te zoomen op de digitaal opgenomen beelden, terwijl het beeld scherp blijft. IP beveiligingscamera’s worden onder andere ingezet voor de volgende zaken:

  • Controle bedrijfspanden en –terreinen
  • Babyfoon
  • Observatie van stallen
  • Het volgen van broedprocessen
  • Bejaardentehuizen en verzorgingscentra

Camera’s buiten ophangen

Bij een bij ons aangesloten beveiligingsbedrijf krijgt men regelmatig de vraag of het is toegestaan om buiten beveiligingscamera’s op te hangen, in verband met de wetten rondom privacy. Het antwoord hierop is eenvoudig: het is toegestaan om voor de huisbeveiliging gebruik te maken van een draadloos of bekabeld camerasysteem. U dient dit echter wel aan te kondigen via een bordje bij de deur, of nog beter: bij de ingang van de tuin. Voor het ophangen van een bewaking set binnenshuis gelden strengere regels, zeker wanneer u hierbij tevens gebruik maakt van geluidsopnamen. De regels hiervoor staan in art. 139 van het strafrecht. De medewerkers van een beveiligingsbedrijf kunnen u hierover verder informeren.

camerabewaking

Uw huis en/ of bedrijf optimaal beveiligen

Camerabeveiliging is één van de manieren waarop u uw huis en bedrijf het beste kunt beveiligen. Met een uitgebreide camerabeveiliging kunt u niet alleen op het moment zelf de beste veiligheid bieden. Ook wanneer er onverhoopt wel is ingebroken, is het mogelijk om met behulp van de opgeslagen infrarood camerabeelden te kijken naar de daders om deze zo op te sporen. De kosten voor een camerabeveiliging zijn echter wel relatief hoog. Wij raden dan ook aan om goed na te denken voordat u een draadloos of infrarood camerasysteem aanschaft voor de huisbeveiliging.

Infrarood camera’s

Voor de meeste mensen geldt dat zij graag een camerasysteem willen aanschaffen waarmee zij een goed zicht hebben in het donker. Wij adviseren daarom ook om altijd een beveiligingscamera set aan te schaffen met infrarood functie. Dankzij het infrarood systeem wordt het mogelijk om bewegingen en personen in het donker waar te nemen. Het beeld van een infrarood camerasysteem is altijd zwart wit. Wilt u meer weten over de opties voor een infrarood systeem, of hebt u een vraag over de voor- en nadelen? Vraag dan om advies via het contactformulier, een professional van een bij ons aangesloten beveiligingsbedrijf helpt u spoedig verder.

Tips voor het aanschaffen van een camerasysteem

Voordat u overgaat tot het kopen van camerabeveiliging is het van belang dat u goed kijkt naar de eigenschappen van het systeem. Let onder andere op of u met een dergelijke beveiligingscamera set in het donker nog beeld hebt, of er software bij zit die het mogelijk maakt om de verkregen bewakingsbeelden door te sturen naar een computer, en of het apparaat waterdicht is. Daarnaast zijn er nog diverse extra opties voor bewakingscamera’s beschikbaar. Zo zijn sommige modellen op afstand bestuurbaar.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u weten welke modellen camera’s er allemaal geschikt zijn voor een optimale huisbeveiliging, bent u benieuwd naar de prijzen voor een uitgebreide alarminstallatie of hebt u een andere vraag voor een specialist van ons beveiligingsbedrijf? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Alle medewerkers van een bij ons aangesloten beveiligingsbedrijf hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied en kunnen u snel en vakkundig helpen bij het vinden van de beveiligingscamera die aan al uw wensen voldoet. Wij zijn u graag van dienst.

beveiligingscamera installeren