Specialist in beveiliging

Vraag vrijblijvend offertes aan

Inbraakbeveiliging Schijndel

Voorkom een inbraak en plaats inbraakbeveiliging in uw woning in Schijndel! Met een alarmsysteem wordt u gewaarschuwd bij een inbraak. Het is zelfs mogelijk om inbraakbeveiliging te verbinden met een meldkamer, zodat uw huis altijd in de gaten gehouden wordt. Lees meer over de mogelijkheden op deze pagina!

Vindt hier meer informatie over alle soorten beveiliging, bijvoorbeeld camerabeveiliging. Uiteraard geven we ook een indicatie van de gemiddelde kostprijzen voor beveiliging. Bespaar op de totaalprijs door offertes van beveiligingsexperts uit de regio Schijndel te vergelijken. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes!

beveiliging

Uw huis of bedrijf beveiligen met inbraakbeveiliging

Wilt u uw huis of bedrijfspand in Schijndel beveiligen met inbraakbeveiliging? Een goede keuze! Het voordeel van inbraakbeveiliging is dat u de kans op een inbraak verminderd. Beveiliging heeft namelijk een afschrikkende werking, maar vertraagd inbrekers ook.

Toch een inbraak?

De beelden van de beveiligingscamera’s kunnen de politie helpen om de daders te pakken. Op deze pagina leest u alles over inbraakbeveiliging!

Soorten inbraakbeveiliging

U heeft de keuze uit verschillende soorten inbraakbeveiliging. Vaak wordt er gekozen van een combinatie, bijvoorbeeld een beveiligingscamera met buitenverlichting. Voor bedrijfspanden worden er andere eisen gesteld aan inbraakbeveiliging. U mag bijvoorbeeld niet overal camerasystemen plaatsen. Hoe hoger het risico op een overal, hoe meer beveiliging u nodig heeft. Laat u daarom goed adviseren door een expert uit Schijndel.

Een beveiligingsbedrijf installeert de volgende beveiliging:

  • Alarmsystemen
  • Camerabewaking
  • Raam- en deurbeveiliging
  • Buitenverlichting
  • Veiligheidsdeuren en -rolluiken

Kosten van inbraakbeveiliging

Inbraakpreventie hoeft niet altijd duur te zijn. Een raam beveiligt u bijvoorbeeld al vanaf €40,- en camerabewaking begint vanaf €25,-. Neppe camerabeveiliging is het goedkoopste en schrikt inbrekers af, maar neemt geen beelden op. Camerabewaking dat wel beelden opneemt begint vanaf €150,-. De totaalprijs van een alarmsysteem ligt tussen de €300,- en de €1.700,-. Prijs is afhankelijk van het soort beveiligingssysteem en de installatie. Een bedraad beveiligingssysteem is duurder dan een draadloos alarmsysteem. Wilt u het alarmsysteem verbinden met een meldcentrale van een beveiligingsbedrijf? Dan zijn er vaak nog maandelijkse abonnementskosten waar u rekening mee met houden. Bekijk de tabel voor meer prijsinformatie.

Prijstabel: inbraakbeveiliging prijs

Soorten inbraakbeveiliging Gemiddelde prijzen* Kosten afhankelijk van:
Alarmsystemen €300,- tot €1.700,- Soort hoofdsysteem + installatie
Camerabewaking €25,- tot €1595,- Type camera + extra functies
Deurbeveiliging €800,- tot €2.000,- Wat voor hang- en sluitwerk
Raambeveiliging €40,- tot €200,- Wat voor hang- en sluitwerk
Buitenverlichting Vanaf €55,- Soort verlichting
Veiligheidsdeuren €600,- tot €2.000,- Standaardformaat of op maat
Veiligheidsrolluiken €400,- tot €2.500,- Standaardformaat of op maat
Installatie Vanaf €100,- Tarief van de installateur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Diverse factoren beïnvloeden de totaalprijs voor het beveiligen. De totaalprijs is voornamelijk afhankelijk van de soort beveiliging die u laat plaatsen door een beveiligingsbedrijf. Is het nodig om bekabeling te trekken door uw woning in Schijndel? Dan moet u rekening houden met hogere kostprijzen. Een draadloos beveiligingssysteem is goedkoper, maar is alleen mogelijk wanneer het signaal sterk genoeg is. Laat uw inbraakbeveiliging altijd installeren door een erkend installateur uit de regio Schijndel. Dan weet u zeker dat u profiteert van een optimale beveiliging en dat alles perfect werkt. Het tarief van de installateur begint vanaf €100,-.

Heb ik recht op subsidie voor inbraakbeveiliging?

Wanneer u in uw woning bent overvallen of er is een geweldsmisdrijf gepleegd in uw bedrijf, heeft u mogelijk recht op een subsidieregeling. De aanvraag voor bedrijfs- of huisbeveiliging dient u in bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven en bedraagt maximaal €1.000,-. U ontvangt dan subsidie voor het aanbrengen van inbraakbeveiliging namens de Minister van Justitie en Veiligheid. Eén van de voorwaarden is dat u een factuur moet insturen en dat de overval gepleegd is tussen 1 januari 2016 en 31 december 2018. Vanaf 1 juli 2019 vervalt deze regeling.

Hoe komen inbrekers bij u binnen?

Bekijk welke inbraakbeveiliging helpt tegen veelvoorkomende inbraakmethoden.

Inbraakbeveiliging laten installeren in uw huis in Schijndel?

Via het offerteformulier vraagt u kosteloos offertes aan. Kom in contact met een vakman!

Vrijblijvende offertes

Alarmsysteem Schijndel

Een alarmsysteem heeft drie functies: detecteren, bepalen en afschrikken. Het alarmsysteem detecteert gevaar, bijvoorbeeld met een rookalarm of een bewegingsmelder met camerabeveiliging. Denk aan het detecteren of er een raam of deur wordt opengebroken. U krijgt een melding op uw mobiele telefoon om zelf actie te ondernemen. Wanneer het alarmsysteem gekoppeld is met de meldkamer, wordt de detectie direct doorgezonden naar de alarmcentrale. De centrale bepaalt vervolgens of er actie nodig is en neemt contact op met u en indien nodig de politie. Tot slot schrikt een alarmsysteem eventuele inbrekers af. Specialisten in alarmsystemen informeren u graag over de mogelijkheden. Vul het offerteformulier in om in contact te komen met specialisten uit u regio. U ontvangt dan spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes op maat.

Alarmsysteem plaatsen

De methode voor het plaatsen van een alarminstallatie is voornamelijk afhankelijk van het systeemtype en de componenten. Een draadloos beveiligingssysteem is eenvoudiger te plaatsen, want hiervoor hoeven er geen kabels aangelegd te worden. De centrale van het alarm wordt als eerste geïnstalleerd, vaak wordt deze bij de voordeur geplaatst. Een specialist uit Schijndel sluit de centrale aan op het elektriciteitsnet en de wifi of bedraad internet. Daarna installeert hij de componenten. Denk aan de bewegingsmelders, sirenes en magneetcontacten. Bij bedrade systemen worden alle componenten van de alarminstallatie met kabels verbonden met de centrale.

alarmsysteem Schijndel

Alarminstallatie Schijndel: welke soorten

Wilt u een alarminstallatie laten plaatsen in Schijndel? U heeft de keuze uit verschillende systemen, namelijk een volledig bekabelde installatie, een volledig draadloze installatie of een hybride alarm. De keuze is onder ander afhankelijk van uw budget, maar ook het risico wat u loopt op inbraken. Een woning loopt bijvoorbeeld minder risico op een geplande inbraak dan een bedrijfspand met dure apparatuur.

Welk risicoklasse alarminstallatie moet ik hebben?

Een alarminstallatie voor bedrijfs- en huisbeveiliging wordt in Nederland ingedeeld in verschillende klassen met de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI). Er is een VRKI voor particulieren en voor bedrijven. Hoe hoger de klasse, hoe hoger de eisen aan het alarmsysteem. Vanaf klasse 3 spreken we van maatwerk. Voor een woning is een eenvoudige alarminstallatie vaak al voldoende.

Kies uit één van de volgende alarminstallaties:

Bedraad beveiligingssysteem

Met een bedraad beveiligingssysteem worden alle onderdelen van het systeem aangesloten op een centrale met kabels. Het aansluiten van een bedraad beveiligingssysteem neemt meer tijd in beslag dan een draadloos systeem. De kabels moeten immers aangelegd en netjes weggewerkt worden.

Bedrade systemen zijn vaak robuuster en hebben een hoge bandbreedte.

Het voordeel is dat de alarminstallatie niet afhankelijk is van de sterkte van het signaal. Inbraakbeveiliging met risicoklasse 3 en hoger wordt altijd bekabeld geïnstalleerd om het risico van uitval of onderschepping te beperken. De totaalprijs voor een bedrade beveiliging ligt tussen de €1.150,- en de €1.650,-, inclusief plaatsing.

beveiligingssysteem huis Schijndel

Draadloos systeem installeren

Eén van de voordelen van een draadloos alarmsysteem is dat het eenvoudiger is om te installeren. Er hoeven bijvoorbeeld geen kabels getrokken worden. Daarnaast kunnen er minder onderdelen kapotgaan, denk aan kabelbreuk. Compleet draadloos is niet mogelijk, want de centrale wordt altijd aangesloten op het elektriciteitsnet en internet.

Nadeel van een draadloos systeem is dat het kwetsbaarder is, bijvoorbeeld voor hacks en toegang op afstand. In gebouwen in Schijndel met veel ijzerhoudende bakstenen of veel beton werkt het beveiligingssysteem niet altijd. Het signaal van het systeem wordt dan namelijk niet goed doorgegeven.

Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €750,- en de €1.150,-, inclusief installatie.

Hybride alarminstallatie

Twijfelt u tussen een bedraad of draadloos alarmsysteem? Er is nog een alternatief! Hybride alarmsystemen worden volledig bekabeld geïnstalleerd, maar kunnen uitgebreid worden met draadloze componenten. Componenten van een hybride alarmsysteem zijn bijvoorbeeld: bewegingsmelder, binnen- of buitensirene, brandmelder en een glasbreukmelder. Voordeel is dat u profiteert van de flexibiliteit van een draadloos alarmsysteem en de voordelen van bekabeling.

Hybride alarmsystemen kosten ongeveer €1.000,-, inclusief het installeren. Hoe meer componenten u laat installeren, hoe hoger de prijs.

Alarm met meldkamer koppeling

U kunt het alarm in uw woning of bedrijfspand in Schijndel laten koppelen met een meldkamer. In de meldkamer komen alle meldingen van de alarminstallatie binnen rondom een alarm of storing. De centralist in de meldkamer bekijkt de melding en bepaalt vervolgens welke actie er ondernomen moet worden. De meldkamer is niet hetzelfde als de alarmcentrale van de politie of de brandweer. Het gaat hier om meldkamers van particuliere alarmcentrales, ook wel PAC genoemd. U betaalt voor de koppeling met de meldcentrale maandelijks een bedrag.

Wat doet een meldkamer?

De centralist in de meldcentrale bekijkt alle meldingen die binnenkomen. Bij een inbraak, brand of overval worden direct de hulpdiensten zoals de politie en de brandweer ingeschakeld. Daarnaast neemt de centralist contact op met de contactpersonen (ook wel sleutelhouders genoemd) van het alarmsysteem. Hiervoor belt de centralist van de alarmcentrale naar de contactpersonen, stuurt hij een sms of spreekt hij een voicemail in. De alarmcentrale werkt 24 uur per dag, dus ook ’s nachts!

alarminstallatie Schijndel

Handige functies van alarmsystemen

U heeft de keuze uit allerlei verschillende alarmsystemen voor uw inbraakbeveiliging in Schijndel. Een bediening met een app is bijvoorbeeld zeer gebruiksvriendelijk en handig voor bediening op afstand. Of wat denkt u van het koppelen van een alarmsysteem met een bewakingscamera? Lees er alles over op deze pagina.

Alarmsysteem met app

Met een alarmsysteem met een app heeft u altijd en overal inzicht in de beveiliging. U kunt bijvoorbeeld beelden bekijken van de camerabeveiliging, u krijgt een melding dat er beweging rondom uw huis is gedetecteerd wanneer u niet thuis bent of u krijgt een bericht dat een brandmelder af gaat.

Voordeel van toegang met een app is dat u snel inzicht heeft en direct actie kunt ondernemen

Via uw smartphone schakelt u bovendien gemakkelijk het beveiligingssysteem in en uit.

Alarm met bewegingsmelder

Een bewegingsmelder detecteert alleen beweging wanneer u het alarm inschakelt. Er zijn verschillende bewegingsmelders voor binnen en buiten. Simpele bewegingsmelders detecteert beweging en dan gaat er een felle lamp aan. Deze zijn geschikt voor buiten. Voor binnen kiezen de meeste mensen in Schijndel voor bewegingsmelders met camerabeveiliging. Deze beveiligingscamera met infrarood maakt een aantal beelden wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

alarmsysteem camera Schijndel

Alarminstallatie met camera

Bij een alarminstallatie met camerabeveiliging worden er één of meerdere beveiligingscamera’s gemonteerd. Een camerabeveiliging biedt meer zekerheid en veiligheid. Voor camerabeveiliging buiten is het belangrijk dat het weerbestendig is en dat er voldoende licht is. Camerabeveiliging voor binnen bestaat vaak uit infrarood bewegingssensors die beelden maken bij beweging. De beelden kunnen direct doorgezonden worden naar uw smartphone.

Alarmsysteem met verlichting

Wist u dat licht veel inbrekers afschrikt? U kunt kiezen voor lampen die de hele nacht aan zijn maar ook verlichtingssysteem met bewegingsmelders. De verlichting gaat dan alleen aan wanneer er beweging buiten wordt gedetecteerd. Licht is ook zeer belangrijk bij camerabeveiliging. Wanneer er onvoldoende licht is, zijn de beelden ’s nachts erg onduidelijk.

Alarmsystemen prijzen

De kosten voor een alarmsysteem zijn voornamelijk afhankelijk van het type waar u voor kiest. Bekabeld is het duurste, want hiervoor moeten veel kabels aangelegd worden. De prijzen beginnen vanaf €1.150,- voor een bedraad beveiligingssysteem. Draadloos is goedkoper. U heeft een basissysteem al vanaf €750,-. Een hybridesysteem ligt er precies tussen in. Deze kost namelijk gemiddeld €1.000,- Al deze kostprijzen zijn inclusief de installatiekosten.

Prijstabel: kosten alarminstallatie

Soort alarmsysteem Gemiddelde prijs*
Bekabeld (basis) €1.150,-
Bekabeld (uitgebreid) €1.650,-
Draadloos (basis) €750,-
Draadloos (uitgebreid) €1.150,-
Hybride €1.000,-

*Let op: het zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.

Uw woning of bedrijf laten beveiligen?

Laat een alarmsysteem plaatsen en installeren. Gratis offertes!

Meerdere offertes ontvangen

Camerabeveiliging Schijndel

De voordelen van camerabewaking zijn dat u altijd op elk moment kunt zien wat er rondom uw bedrijfspand, winkel of woning in Schijndel gebeurt. Bekijk bijvoorbeeld wie er voor de deur staat, controleer de beveiliging af en toe en bekijk later het beeldmateriaal terug. Daarnaast heeft de beveiliging ook een afschrikkend effect, want de inbreker of overvaller weten dat ze opgenomen worden.

Er zijn verschillende camerasystemen.

Welk camerasysteem geschikt is voor u, is voornamelijk afhankelijk van het doel van de inbraakbeveiliging en uw persoonlijke voorkeur. Een bulletcamera is bijvoorbeeld geschikt voor verre afstanden en met een infraroodcamera bekijkt u de omgeving zelfs scherp in het donker. Laat u daarom goed adviseren door een beveiligingsexpert uit Schijndel en vraag altijd meerdere vrijblijvende offertes aan om te vergelijken!

Plaatsing van de beveiligingscamera

Bij een woning in Schijndel kiest men er meestal voor om een beveiligingscamera bij de voordeur en de achterdeur te plaatsen. Zo kunt u altijd zien wie er voor de deur staat en in de achtertuin is. Voor bedrijfspanden worden andere eisen gesteld aan de beveiliging. In dit geval gaat het om het beveiligen met camerabeveiliging van voorraad, goederen en werknemers. De plaatsing is belangrijk voor het beeld. U moet de juiste hoek kiezen, zodat de camera de juiste beelden opneemt.

Binnen of buitencamera?

Er zijn binnen- en buitencamera’s voor het beveiligen van uw eigendommen. Binnencamera’s zijn vaak iets eenvoudiger en goedkoper, ze hoeven namelijk niet waterdicht en bestand te zijn tegen allerlei weersomstandigheden. Daarnaast zijn beveiligingscamera’s voor buiten sterker, zodat ze niet stukgeslagen kunnen worden. Er zijn ook beveiligingscamera’s te koop die geschikt zijn voor zowel binnen als buiten.

camerabeveiliging Schijndel

Beveiligingscamera: de soorten

Wilt u een beveiligingscamera laten installeren? Er zijn veel verschillende soorten. Voor buiten heeft u bijvoorbeeld een camerabeveiliging nodig met nachtzicht en in een grote ruimte is camerabeveiliging met een grote hoek belangrijk.

Kies uit één van de volgende beveiligingscamera’s:

Dummy camera

Preventieve inbraakbeveiliging bestaat bijvoorbeeld uit het plaatsen van een dummy camera. Voordeel is dat een nep camerasysteem vaak erg goedkoop is, nadeel is natuurlijk dat u er naast het afschrikkende effect geen profijt van heeft. Deze camerabeveiliging neemt natuurlijk geen beelden op, maar lijkt alleen op een echt camerasysteem. De camerabeveiliging ziet er zeer overtuigend uit en schrikt een toevallige inbreker in Schijndel vaak snel af.

Analoge of Full HD IP bewakingscamera?

Analoge camerabeveiliging is goedkoper dan Full HD-beveiliging. Voordeel van analoog is dat de beveiligingscamera niet afhankelijk is van een internetverbinding en vaak eenvoudig te installeren zijn. Nadeel is dat de beelden een stuk minder scherp zijn dan met digitale Full HD. De beeldkwaliteit van analoog is onder de 600 pixels en digitaal rond de 1080 pixels.

Bullet- of dome-camera?

Een bullet-camera heeft een langwerpige vorm en zit aan de muur of plafond vast met een beugel. Bullet-camera’s hebben een kleinere kijkhoek wat het mogelijk maakt om tot een grotere afstand te kijken.

Zo’n camerasysteem voor beveiliging met nachtzicht kan tot wel 30 meter ver kijken!

Een drone-camera is rond en is vaak voorzien van een glazen koepel. Ze worden gemonteerd aan een plafond en zijn geschikt voor grote ruimtes.

camerabewaking Schijndel

Infraroodcamera

Een infraroodcamera heeft kleine lampjes (leds) die rondom de lens geplaatst zijn. Een infrarood camerasysteem heeft een goed nachtzicht. Hoe ver een infrarood-camerasysteem kan kijken is afhankelijk van de sterkte van de leds en het aantal leds. De afstand kan oplopen tot wel 100 meter. Deze bewakingscamera maakt gebruik van warmtestraling en elektromagnetische golven.

IP-camera

IP-camerabeveiliging maakt videobeelden die u later kunt bekijken op uw smartphone of computer. Wanneer de camerabeveiliging een wifi-aansluiting heeft, worden de beelden direct verstuurd.

Ethernet beveiligingscamera’s hebben kabels nodig voor ethernet.

Voordeel van een IP-camerasysteem is dat u overal de beelden kunt bekijken en dat het beeldmateriaal niet opgeslagen wordt in één centrale. Een buitencamera voor beveiliging moet stofdicht en weersbestendig zijn. Dit camerasysteem noemen we een IP66 camerabeveiliging.

Wificamera

Een wificamera (IP) stuurt de beelden direct door naar uw smartphone, computer of digitale recorder. Voordeel is dat er bij de installatie van deze bewakingscamera geen lange netwerkkabels nodig zijn die u moet laten wegwerken. Er is alleen een kabel nodig voor de elektriciteit. In Schijndel kiest men meestal voor een set van meerdere beveiligingscamera’s.

Cloudcamera

Eén van de grootste voordelen van een cloudcamera is dat al het beeldmateriaal direct wordt opgeslagen in de cloud. U kunt dus altijd het beeldmateriaal terug bekijken, ook van een aantal maanden geleden of wanneer de bewakingscamera kapotgaat. Via uw mobiele telefoon kijkt u de beelden terug of kijkt u live mee. Een beveiligingsbedrijf uit Schijndel geeft u graag advies over de mogelijkheden.

PTZ-camera

Een Pan Tilt Zoom-camerasysteem (PTZ) kunt u op afstand bedienen. U kunt de beveiligingscamera laten inzoomen, maar ook kantelen en draaien. Deze camerasystemen worden voornamelijk gebruikt voor bedrijfspanden, maar zijn ook geschikt voor woningen in Schijndel. Een PTZ-bewakingscamera is compact en is zowel draadloos als bekabeld verkrijgbaar. Bedien de camerabeveiliging zelfs met uw mobiele telefoon!

PoE camera

Is er geen mogelijkheid voor stroomtoevoer voor de bewakingscamera? Dan is een PoE-camerasysteem, oftewel een Power over Ethernet-bewakingscamera, een geschikt alternatief. Deze bewakingscamera krijgt stroom via de netwerkkabel. Er is dus geen apart stopcontact nodig. U heeft de keuze uit verschillende varianten PoE-camerabeveiliging, zoals domes en bullets.

camerasysteem Schijndel

Losse beveiligingscamera of een intelligent camerasysteem?

Voor inbraakpreventie van woningen in Schijndel is het vaak al voldoende om één of twee losse camera’s te plaatsen, bijvoorbeeld bij de voordeur en de achterdeur. Bedrijven kiezen vaker voor een intelligent camerasysteem, waar meerdere bewakingscamera’s op aangesloten zijn. Nadeel van een groter systeem is dat de totaalprijs hoger is, niet alleen in aanschaf, maar ook in onderhoud. Een bewakingsexpert geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden.

De beeldkwaliteit van de camera’s

De beeldkwaliteit van camerabewaking hangt af van de volgende factoren: resolutie, kwaliteit lens, cameratechniek en nachtzicht. Daarnaast zijn bekabelde bewakingscamera’s vaak beter, want het systeem is betrouwbaarder en er is minder kans op storingen.

De resolutie wordt aangegeven met VGA, HD en Full HD.

Full HD levert de scherpte bewakingsbeelden. Voor buitencamera’s is het verstandig om een beveiligingssysteem met nachtzicht te kiezen. De lens is zeer lichtgevoelig, hierdoor zijn de beelden duidelijker.

Camerabeveiliging prijs

Het goedkoopste is om een dummy camerabeveiliging voor inbraakpreventie te plaatsen. Dit kost namelijk gemiddeld €25,-. Deze neemt echter geen beelden op. Op zoek naar een bewakingscamera die ook beelden opneemt? Dan beginnen de kostprijzen vanaf €150,-. De totaalprijs is afhankelijk van het cameratype, de beeldkwaliteit en het zicht van het camerasysteem. Camerasystemen die ver kunnen kijken zijn vaak duurder. Bekijk de tabel voor meer prijsinformatie.

Prijstabel: camerabeveiliging prijs

Soort camera Gemiddelde prijs*
Dummy camera €25,-
Dome camera €150,-
Analoge set (1 camera) €295,- tot €445,-
Analoge set (2 camera’s) €345,- tot €495,-
Analoge set (4 camera’s) €595,- tot €895,-
Infraroodcamera €250,-
HD IP-systeem (1 camera) €495,- tot €1095,-
HD IP-systeem (2 camera’s) €595,- tot €1595,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief plaatsing. De prijs verschilt per type beveiliging. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan

Wet- en regelgeving omtrent camerabewaking

Wanneer u een bewakingscamera voor inbraakpreventie gaat ophangen buiten uw huis, moet u ervoor zorgen dat deze zo min mogelijk gericht is op de openbare weg.

U mag niet zomaar eigendommen, zoals de tuin van uw buren, filmen.

Dit is in strijdt met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In een bedrijfspand in Schijndel mag u camerabewaking ophangen, maar u moet rekening houden met de privacy van uw werknemers en bezoekers. Zo mag er geen geluid opgenomen worden. U moet als werkgever een gerechtvaardigd belang hebben in cameratoezicht.

Op de website autoriteitpersoonsgegevens.nl staat meer informatie over cameratoezicht in en rondom woningen en bedrijfspanden.

BORG en VRKI voor bedrijven

Met een BORG gecertificeerde inbraakbeveiliging weet u zeker dat uw alarmsysteem deskundig en betrouwbaar is aangelegd. Om het certificaat te behouden moet u regelmatig het beveiligingssysteem laten onderhouden volgens de voorschriften. Met BORG certificering krijgt u vaak korting op uw inboedelverzekering.

Met de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI) wordt het risico op een inbraak of overval bepaalt. Dit doet een expert uit Schijndel aan de hand van de waarde van de goederen en inventaris in een bedrijfspand en de attractiviteit van een inbraak. Vervolgens stelt hij vast welke beveiligingsmaatregelen er nodig zijn.

Een gevoel van veiligheid creëren en inbrekers afschrikken?

Het plaatsen van camerabeveiliging zorgt hiervoor! Vraag een specialist naar de mogelijkheden en kosten.

Gratis meerdere offertes

Beveiliging met domotica

Domotica is een naam voor slimme apparaten, denk aan een thermostaat, automatisch verlichtingssysteem en inbraakbeveiliging. Het wordt ook wel ‘the internet of things’ of huisautomatisering genoemd. We krijgen steeds meer slimme technologie in huis en met een domoticasysteem worden al deze apparaten verbonden met elkaar. Doe bijvoorbeeld uw lampen aan met uw smartphone, open een raam of schakel het alarmsysteem in op afstand.

Voordeel van een geïntegreerd domoticasysteem is dat u het basisstation, uw tablet of mobiele telefoon, altijd bij de hand hebt. Beveiliging met domotica verhoogt uw veiligheid en wooncomfort in Schijndel. Wilt u weten wat een domoticasysteem in uw woning of pand kost? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Huisbeveiliging Schijndel

Wist u dat inbrekers in Schijndel gemiddeld maar 30 seconden nodig hebben om in te breken in een slecht beveiligde woning? Met huisbeveiliging voorkomt u inbraakpogingen en vertraagt u een inbreker wanneer er wel ingebroken wordt. Huisbeveiliging bestaat bijvoorbeeld uit een beveiligingssysteem, maar ook uit sloten van hoge kwaliteit, raambeveiliging en deurbeveiliging.

Ga snel naar:  Hang- en sluitwerk  |  Raambeveiliging  |  Deurbeveiliging

Hang- en sluitwerk

De ramen en deuren beveiligt u onder andere met hang- en sluitwerk. Denk aan een raamboom om een opendraaiend raam op slot te zetten, scharnieren die het onmogelijk maken om een deur uit de sponning te tillen en cilindersloten. Dievenklauwen zijn gemaakt van gehard staal en worden boven de scharnieren van de ramen en deuren geplaatst. Er ontstaat een dwarsverbinding waardoor een raam niet geopend kan worden.

huisbeveiliging Schijndel

Raambeveiliging Schijndel

Raambeveiliging bestaat uit meerdere onderdelen, denk aan een raamslot en uitzetter. Met een raamslot draait u een opendraaiend slot eenvoudig op slot. Een ruimte van 15 centimeter is soms al voldoende voor een inbreker om in te breken. Met uitzetters of barrière-stangen beveiligt u opendraaiende- en kiepramen. Installeer producten met het SKG- of het politiekeurmerk.

Deurbeveiliging

Hang- en sluitwerk is zeer belangrijk voor deurbeveiliging. Denk hierbij aan cilindersloten of inbouwpensloten. Plaats deurbeveiliging zoals anti-inbraakstrips om te voorkomen dat een inbreker een deur openbreekt. Een kierstandhouder maakt het mogelijk om de deur op een kier te openen en vast te zetten. Er zijn ook speciale deurcamera’s, waardoor u meteen ziet wie er aan de deur staat.

Brandbeveiliging Schijndel

Brandbeveiliging bestaat uit middelen voor preventie, maar ook uit middelen om een brand te blussen mocht er toch iets gebeuren. Voor bedrijven en verhuurders van woningen is het verplicht om brandmelders te plaatsen. Daarnaast moet u in een bedrijf in Schijndel vaak ook verplicht brandblussers plaatsen. Er bestaan verschillende middelen van beveiliging tegen brand. In woningen zien we vaak rookmelders en soms overige beveiliging zoals een blusser in de keuken. Bedrijven hebben naast deze middelen soms ook een sprinklersysteem. Wilt u weten wat u aan brandbeveiliging in uw woning of bedrijfspand kunt doen? Vraag dan kosteloos vrijblijvende offertes aan. U ontvangt dan spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten bij u uit de regio.

Uw woning beveiligen met een brandalarm

U maakt uw huis in Schijndel veiliger met huisbeveiliging zoals het installeren van een brandalarm. De meeste slachtoffers van een brand in huis vallen door het inademen van rook. Wanneer u slaapt heeft u bijvoorbeeld niets door en toch ademt u dan rook in. Een rookmelder, ook wel een optische melder genoemd, detecteert snel rook en waarschuwt u met een luide piep. Laat u meerdere brandmelders plaatsen? Dan is het mogelijk deze aan elkaar te verbinden, zodat alle rookmelders afgaan als er één rook detecteert.

brandalarm Schijndel

Een brandalarm: de verschillende soorten

Er bestaan verschillende brandalarmen. Op deze pagina leest u hier meer over. Hang een brandalarm altijd op aan het plafond, want rook stijgt op. Het is handig om een brandmelder te plaatsen op elke verdieping van het huis, bij de trap en in de gang of ruimte tussen de keuken en de woonkamer. Hang een optische melder niet op boven het fornuis, dan geeft deze vaak een valse melding bij het koken.

Een beveiligingsexpert uit Schijndel plaatst deze brandalarmen:

Rookmelder

Een rookmelder is onmisbaar in elk huis en bedrijf in Schijndel. Met een brandalarm wordt u tijdig gewaarschuwd in het geval van een brand. Elke seconde telt namelijk wanneer er brand uitbreekt en u snel het pand moet verlaten. U heeft de keuze uit allerlei rookmelders. Bijvoorbeeld een brandalarm op batterijen, op netstroom of een optisch brandalarm.

Warmtemelder

Een warmtemelder wordt ook wel een hittemelder of een thermische brandmelder genoemd en detecteert geen rook, maar warmte. Een dergelijk brandalarm is geschikt voor ruimtes waar damp, stof of gassen voorkomen. In deze ruimtes geven rookmelders vaak een vals alarm. Een hittemelder geeft een waarschuwing bij ongeveer 58 graden Celsius.

Koolmonoxidemeter

Koolmonoxide komt vrij bij een onvolledige verbranding van gas en is zeer gevaarlijk. U merkt hier namelijk niets van, want koolmonoxide is smaak-, geur- en kleurloos. Een koolmonoxidemelder geeft een luide waarschuwing bij een gevaarlijke CO-concentratie. De melder moet u op ooghoogte hangen, want koolmonoxide stijgt namelijk niet op. Plaats de melder op ongeveer 1,5 meter afstand van de bron, bijvoorbeeld een cv-ketel.

brandbeveiliging Schijndel

Sprinklerinstallatie

Een sprinklerinstallatie wordt bijna alleen geïnstalleerd in bedrijfspanden. Het is namelijk een uitgebreide brandblusinstallatie die een brand detecteert en probeert te blussen. De installatie bestaat uit een aantal sproeikoppen (sprinklers) aan het plafond die aangesloten zijn op de waterleiding. Bij een brand sproeien de sprinklers water om de brand zo snel mogelijk te blussen of te beheersen.

Wilt u goed voorbereid zijn op een eventueel ongeluk?

Met brandbeveiliging zorgt u voor veiligheid in huis. Vraag vrijblijvend offertes aan en vraag naar de opties!

Vrijblijvende offertes

Brandveiligheid: handig voor thuis

Om de brandveiligheid in uw huis in Schijndel te vergroten is het verstandig om een branddeken en een brandblusser in huis te halen. Meestal kiest men ervoor om deze producten in de keuken of de bijkeuken te plaatsen. Bij een brand heeft u de brandblusser of -deken snel te pakken.

Branddeken

Speciale branddekens zijn zeer geschikt om beginnende brandjes te blussen. Een brand blust u namelijk onder andere door de zuurstofaanvoer af te sluiten. Een deken voor brandveiligheid moet voldoen aan de NEN-EN 1869 norm en is vierkant of rechthoekig. De deken zit in een omhulsel waar u hem uittrekt. Binnen 4 seconden moet u de deken kunnen uitvouwen.

Brandblusser

Voor brandbeveiliging in huis worden vaak brandblussers met poeder of schuim gebruikt. Hiermee kunt u een kleine tot middelgrote brand blussen, afhankelijk van de inhoud van de blusser. Voor het blussen van een brand moet u ongeveer op 1 meter afstand van de brandhaard staan, anders komt het schuim of de poeder niet ver genoeg.

beveiliging bedrijfspand Schijndel

De kosten van brandbeveiliging

Een nieuwe brandmelder heeft u al vanaf €5,- tot €20,- per stuk. Meestal heeft u er meerdere nodig, bijvoorbeeld in de keuken, boven het trapgat en bij de slaapkamers. De goedkoopste rookmelders werken op batterijen die u regelmatig moet vervangen. Duurdere melders hebben een eigen stroomvoorziening. Een melder voor warmte is iets duurder, namelijk gemiddeld €25,-.

Brandblussers kosten ongeveer €20,- tot €300,- en branddekens gemiddeld tussen de €15,- tot €100,-. Bekijk de prijstabel voor meer prijsinformatie van een brandalarm of andere beveiliging.

Prijstabel: wat kost brandbeveiliging?

Brandbeveiliging Kosten *
Soorten brandalarmen Gemiddelde prijzen*
Rookmelder €5,- tot €20,-
Warmtemelder €25,-
Koolmonixidemelder €25,- tot €200,-
Overige vormen van brandbeveiliging Gemiddelde prijzen*
Brandblusser (schuimblusser, poederblusser, CO²-blusser) €20,- tot €300,-
Branddeken €15,- tot €100,-
Sprinklers €25,- tot €80,- (per m²)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

Inbraakbeveiliging: pakketten

U kunt uiteraard allemaal losse producten en componenten kopen om de beveiliging van uw pand in Schijndel te regelen, maar er zijn ook diverse pakketten. Een basispakket voor huisbeveiliging heeft u al vanaf €1.000,- en bestaat uit eenvoudige inbraakpreventie en een alarmsysteem. Een uitgebreider pakket is duurder, maar biedt meer veiligheid. Bekijk de tabel voor prijsinformatie en inhoud van de pakketten voor inbraakbeveiliging.

Prijstabel: pakketten voor inbraakbeveiliging

Soort pakket Inhoud pakket Gemiddelde prijs*>
Basispakket Raambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem €1.000,-
Goed Beveiligd pakket Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking €1.700,-
Volledig pakket Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik €2.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Laat inbraakbeveiliging installeren om inbrekers te weren.

Kom in contact met een beveiligingsbedrijf door offertes aan te vragen. Vergelijken is besparen!

Gratis diverse offertes

Inbraakpreventie tips voor uw woning of bedrijfspand

Natuurlijk wilt u niet dat er ingebroken wordt in uw woning of bedrijfspand in Schijndel. Neem daarom maatregelen voor inbraakpreventie. Wij hebben nog een aantal handige tips voor u! Op politie.nl kunt u nog meer lezen over de oorzaken van inbraken en inbraakpreventie.

Dit zijn onze tips voor inbraakpreventie:

  • Met een BORG gecertificeerde inbraakbeveiliging krijgt u vaak korting op uw brand- en/of inboedelverzekering. De inbraakbeveiliging moet wel geïnstalleerd zijn door een erkende installateur.
  • Zorg dat er altijd licht brandt als het donker is wanneer u niet thuis bent, bijvoorbeeld met een timer of op afstand bedienbare verlichting, en installeer buitenverlichting.
  • Installeer veilig hang- en sluitwerk op de ramen en de deuren.
  • Sluit ramen en deuren wanneer u niet thuis bent en installeer huisbeveiliging.

Keurmerken voor beveiliging

Er zijn diverse keurmerken voor beveiliging. Bijvoorbeeld Het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Producten met dit certificaat voldoen aan strenge eisen op het gebied van inbraakveiligheid. Op politiekeurmerk.nl leest u hier meer over.

Het SKG-IKOB-certificaat wordt niet alleen gegeven aan producten voor beveiliging, maar ook aan een beveiligingsbedrijf. SKG-IKOB is een onafhankelijk instituut en heeft meerdere keurmerken, ook KOMO en een CE-markering van de Europese Economische Ruimte. Op skgikob.nl staat meer informatie.

De Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB) is de brancheorganisatie voor bedrijven in beveiliging. Beveiligingsbedrijven aangesloten bij de VEB bieden zekerheid wat betreft kwaliteit en betrouwbaarheid. Bekijk de website van VEB voor meer informatie.

Andere handige externe links

Over de subsidieregeling op inbraakbeveiliging leest u meer op de website van de Rijksoverheid. Op schadefonds.nl vind u meer informatie over de voorwaarden en hoe u de subsidie kunt aanvragen.

inbraakbeveiliging woning Schijndel

Beveiligingsbedrijf inschakelen? Inbraakbeveiliging offertes aanvragen!

Wilt u een beveiligingsbedrijf inschakelen voor het aanbrengen van inbraakbeveiliging? Via het offerteformulier krijgt u een aantal aanbiedingen van experts uit de regio Schijndel. Een beveiligingsspecialist installeert graag een camerabeveiliging, een alarmsysteem of een andere vorm van huisbeveiliging voor u.

Daarnaast geeft hij u deskundig advies over de mogelijkheden en de meest geschikte beveiliging voor u. Bespaar op de totaalprijs door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken! Vul het offerteformulier in!

Meer weten over de mogelijkheden en prijzen?

Gratis offertes aanvragen!