Specialist in beveiliging

Vraag vrijblijvend offertes aan

Inbraakbeveiliging Borne

Met inbraakbeveiliging voorkomt u inbraken in uw woning of bedrijfspand in Borne. Op deze pagina leest u alles over het installeren van camerabeveiliging, welk alarmsysteem geschikt is voor u en over inbraakpreventie. Wist u dat een inbreker soms maar 30 seconden nodig heeft om in te breken in een slecht beveiligde woning of bedrijfspand? Plaats daarom beveiliging!

Wij geven u ook een aantal gemiddelde prijzen voor het beveiligen van uw huis met camerabeveiliging of een alarminstallatie. Vergeet niet om ook de brandveiligheid van uw pand te optimaliseren. Bespaar op de totaalprijs door gratis en vrijblijvende offertes van experts te vergelijken. Vergelijk en kies het beste beveiligingsbedrijf uit Borne.

beveiliging

Uw huis of bedrijf beveiligen met inbraakbeveiliging

Beveilig uw huis in Borne met huisbeveiliging zoals een alarminstallatie of plaats camerabeveiliging rondom uw bedrijf voor inbraakpreventie. Door uw pand beter te beveiligen voorkomt u de kans op een inbraak en vertraagt u inbrekers bij een poging.

Wist u dat beveiliging met een camera ook een afschrikkend effect heeft? De inbrekers weten namelijk dat ze op beeld staan. Bij een inbraakpoging kunt u de opgenomen beelden gebruiken bij een aangifte bij de politie. Lees alles over inbraakbeveiliging op deze pagina.

Soorten inbraakbeveiliging

Er zijn vele varianten inbraakbeveiliging. Men kiest er meestal voor om verschillende soorten beveiliging te combineren. Denk aan het plaatsen van een camerasysteem met bewegingsmelders. Welk soort inbraakbeveiliging geschikt is, hangt af van uw woning of bedrijfspand. Een bedrijf met dure apparatuur of kostbare inventaris loopt een hoger risico dan een huis. U heeft in dit geval beveiliging van een hoger niveau nodig. Laat u altijd goed adviseren door een beveiligingsexpert uit Borne over de mogelijkheden.

Laat één of meerdere systemen voor beveiliging installeren:

  • Alarmsystemen
  • Camerabewaking
  • Raam- en deurbeveiliging
  • Buitenverlichting
  • Veiligheidsdeuren en -rolluiken

Kosten van inbraakbeveiliging

Wilt u inbraakpreventie laten plaatsen? Vanaf €300,- heeft u al een eenvoudig alarmsysteem en buitenverlichting kost ongeveer €55,- per lamp. De kostprijzen voor camerabeveiliging beginnen vanaf €150,-. Dit is exclusief de installatie. Een neppe camera heeft u al vanaf €25,-, maar deze heeft alleen een afschrikkend effect en neemt geen beelden op. De installatiekosten beginnen vanaf €100,- en zijn afhankelijk van het beveiligingssysteem dat u laat plaatsen. Voor huisbeveiliging is hang- en sluitwerk ook zeer belangrijk. U beveiligt een raam al vanaf €40,-. Meer prijsinformatie? Bekijk de prijstabel!

Prijstabel: inbraakbeveiliging prijs

Soorten inbraakbeveiliging Gemiddelde prijzen* Kosten afhankelijk van:
Alarmsystemen €300,- tot €1.700,- Soort hoofdsysteem + installatie
Camerabewaking €25,- tot €1595,- Type camera + extra functies
Deurbeveiliging €800,- tot €2.000,- Wat voor hang- en sluitwerk
Raambeveiliging €40,- tot €200,- Wat voor hang- en sluitwerk
Buitenverlichting Vanaf €55,- Soort verlichting
Veiligheidsdeuren €600,- tot €2.000,- Standaardformaat of op maat
Veiligheidsrolluiken €400,- tot €2.500,- Standaardformaat of op maat
Installatie Vanaf €100,- Tarief van de installateur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte kosten vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

De totaalprijs is voornamelijk afhankelijk van het type inbraakbeveiliging dat u laat plaatsen. Een bedraad systeem is duurder dan een draadloos beveiligingssysteem, maar wel stabieler. Bij de installatie moeten er kabels door het pand getrokken worden, hierdoor zijn de installatiekosten hoger. U kunt soms de beveiliging zelf monteren, maar het is verstandig om hiervoor een erkende installateur in te schakelen. U weet dan zeker dat alles goed werkt en op de juiste manier is aangelegd. De totaalprijs van een alarminstallatie is ook afhankelijk van het aantal componenten dat u laat plaatsen. Hoe meer componenten, hoe hoger de prijs.

Heb ik recht op subsidie voor inbraakbeveiliging?

Tot 1 juli 2019 is het mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het aanbrengen van inbraakbeveiliging. Eén van de voorwaarden hiervoor is dat u overvallen bent in uw woning of bedrijfspand in Borne of dat er sprake was van een geweldsmisdrijf. Het misdrijf moet gepleegd zijn tussen 1 januari 2016 en 31 december 2018. Vanaf 1 juli 2019 vervalt de subsidieregeling.

Hoe komen inbrekers bij u binnen?

Bekijk welke inbraakbeveiliging helpt tegen veelvoorkomende inbraakmethoden.

Inbraakbeveiliging laten installeren in uw huis in Borne?

Via het offerteformulier vraagt u kosteloos offertes aan. Kom in contact met een vakman!

Vrijblijvende offertes

Alarmsysteem Borne

Een alarmsysteem detecteert, bepaalt en schrikt af. Veel inbrekers staken een inbraakpoging bij het zien van een camerasysteem of inbraakpreventie zoals buitenverlichting.

Met de afschrikkende werking voorkomt u inbraken.

Daarnaast detecteert een beveiligingssysteem gevaar. Bijvoorbeeld beweging rondom uw woning in Borne met bewegingsmelders, brand met een brandalarm of het openbreken van een raam of deur met beveiliging. U krijgt dan bijvoorbeeld een bericht op uw smartphone. Wanneer de alarminstallatie gekoppeld is aan een meldkamer, wordt de detectie direct doorgezonden. De centralist in de meldkamer bepaalt vervolgens welke actie er ondernomen moet worden. Wilt u meer informatie? Vul dan het offerteformulier in om in contact te komen met specialisten uit u regio. U ontvangt dan spoedig een aantal vrijblijvende offertes op maat.

Alarmsysteem plaatsen

Een beveiligingsexpert uit Borne plaatst moeiteloos elk soort alarmsysteem. De methode voor het plaatsen wordt bepaald door de beveiliging die u kiest. Voor een bedraad beveiligingssysteem moeten er meerdere kabels getrokken worden. De centrale van het alarm en de componenten worden allemaal met kabels aan elkaar verbonden. De installatie van draadloze systemen is eenvoudiger. Alleen de centrale is bekabeld, de overige componenten zijn allemaal zonder bekabeling. Soms hebben ze wel stroomvoorziening nodig, maar bekabeling naar de centrale is niet nodig. Hierdoor kost het plaatsen van een draadloze alarminstallatie vaak minder tijd.

alarmsysteem Borne

Alarminstallatie Borne: welke soorten

Een alarminstallatie wordt ingedeeld in een klasse. Dit noemen we de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI). Voor woningen is VRKI 1 of 2 vaak al voldoende. Hoe hoger de klasse is, hoe hoger de eisen zijn aan het beveiligingssysteem. Vanaf klasse 3 gaat het daarom vaak om maatwerk dat helemaal is aangepast op uw bedrijf of woning.

U heeft de keuze uit verschillende soorten systemen. Denk aan een volledig bekabelde installatie, een volledig draadloze of een hybride alarminstallatie. Dit alarm is gedeeltelijk draadloos. Kies uit één van de volgende alarmsystemen:

Bedraad beveiligingssysteem

Een bedraad beveiligingssysteem is het meest ingewikkeld om te monteren en vaak duurder dan zonder bekabeling. Voordeel van een bedraad alarmsysteem is dat er minder vaak storingen optreden en het niet afhankelijk is van de sterkte van het signaal of de wifi. Een beveiligingssysteem met klasse VRKI 3 en hoger wordt altijd compleet bekabeld geïnstalleerd. Deze systemen vallen namelijk minder vaak uit en er is geen onderschepping van de data mogelijk.

Voor het plaatsen van bedrade beveiliging moet u denken aan een prijs tussen de €1.150,- en de €1.650,-.

beveiligingssysteem huis Borne

Draadloos systeem installeren

Een draadloos systeem bestaat uit een centrale en losse componenten. Deze systemen worden vaak volledig draadloos genoemd, maar eigenlijk is dit niet mogelijk. De centrale van het alarmsysteem wordt namelijk aangesloten op het internet en het elektriciteitsnetwerk.

Draadloze alarmsystemen zijn kwetsbaarder door de mogelijkheid van onderschepping van data.

Voordeel van een draadloze beveiliging is dat de installatie vaak erg eenvoudig is. Voor deze inbraakbeveiliging is het trekken van kabels namelijk niet nodig.

De kostprijzen voor draadloze alarmsystemen liggen tussen de €750,- en de €1.150,-, inclusief installatie.

Hybride alarminstallatie

In Borne zien beveiligingsexperts steeds vaker dat er gekozen wordt voor het plaatsen van een hybride alarminstallatie. Voordeel van deze alarminstallatie is dat het zeer flexibel is en het plaatsen redelijk eenvoudig is. Een hybride alarmsysteem bestaat uit een bekabelde centrale dat u kunt uitbreiden met draadloze componenten. Bijvoorbeeld een bewegingssensor, buitenverlichting of een sirene. Wilt u later nog meer componenten eraan toevoegen? Dat is geen enkel probleem.

Een hybride alarmsysteem kost ongeveer €1.000,-, inclusief de montage. Hoe meer componenten u laat installeren, hoe hoger de prijs.

Alarm met meldkamer koppeling

U heeft de mogelijkheid om het alarmsysteem te koppelen met een meldkamer. Hierbij gaat het om een particuliere meldkamer. Dit is dus niet hetzelfde als de meldcentrale van de politie of andere hulpdiensten. Voor een koppeling met een PAC (particuliere alarmcentrale) moet u vaak maandelijks betalen. De meldingen van uw alarminstallatie komen direct binnen bij de alarmcentrale. De centralist bekijkt de melding en beelden van de camerabewaking en onderneemt direct actie.

Wat doet een meldkamer?

Wanneer een melding van uw inbraakbeveiliging bij de meldkamer binnenkomt bekijkt de centralist eerst de gegevens. Wanneer er sprake is van een brand, inbraak of een overal worden de hulpdiensten (politie en brandweer) direct ingeschakeld. Ook wordt er contact gezocht met de contactpersonen. Deze personen noemen we ook wel de sleutelhouders. U krijgt bijvoorbeeld een telefoontje van de centralist of een app. De alarmcentrale is 24 uur per dag berei.

alarminstallatie Borne

Handige functies van alarmsystemen

Een alarmsysteem heeft allerlei handige functies. De belangrijkste functie is uiteraard de inbraakbeveiliging, maar uitbreidingen verhoogt u het gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een alarmsysteem met een app of een uitbreiding met een camerasysteem of bewegingsmelder. Over de functies leest u op deze pagina meer.

Alarmsysteem met app

De nieuwste systemen kunt u bedienen met een app op uw smartphone. U krijgt alle gegevens binnen, maar zet het alarmsysteem ook eenvoudig aan en uit via uw telefoon. Op de telefoon, of tablet, is het ook mogelijk om live mee te kijken met de camerabeveiliging of om de beelden later terug te kijken. Het voordeel van dit alarmsysteem is dat u snel toegang heeft en direct actie kunt ondernemen indien dit gewenst is.

Alarm met bewegingsmelder

Er bestaan zowel bewegingsmelders voor gebruik binnen als buiten. U kent een bewegingsmelder met verlichting vast wel. De lamp springt dan meteen aan wanneer er beweging gedetecteerd wordt. Dit heeft een afschrikkende werking en is dus zeer geschikt voor inbraakpreventie. Er zijn echter ook bewegingsmelders met meer functies, zoals het maken van video en een melding naar uw smartphone. Bij bewegingsdetectie krijgt u automatisch een melding.

alarmsysteem camera Borne

Alarminstallatie met camera

Steeds meer particulieren en bedrijven in Borne kiezen ervoor om een alarmsysteem met camerabeveiliging te plaatsen. De beveiliging verhoogt niet alleen de veiligheid, maar geeft u ook meer zekerheid. U kunt direct meekijken met de beelden of het beeldmateriaal later terugkijken. Een camerasysteem is vaak robuuster, om stukslaan te voorkomen. Bovendien moeten bewakingsapparatuur voor buitengebruik bestand zijn tegen de weersomstandigheden.

Alarmsysteem met verlichting

Een buitenlamp wordt vaak gekoppeld aan een alarmsysteem en bewegingsmelder. De lamp springt dan automatisch aan bij de detectie van beweging. Wanneer u camerabeveiliging laat plaatsen, is verlichting ook zeer belangrijk. Met buitenverlichting zorgt u voor voldoende licht, waardoor de opgenomen beelden duidelijker zijn. Binnenverlichting kunt u tegenwoordig ook bedienen met uw smartphone, ook op afstand!

Alarmsystemen prijzen

Eén van de goedkoopste opties is het plaatsen van een draadloos alarmsysteem. De installatie is vaak eenvoudig en er hoeven geen kabels getrokken te worden. U heeft al een draadloos alarmsysteem vanaf €750,-. Hierbij gaat het om een basis alarm.

Wilt u uitgebreide beveiliging?

Dan is de gemiddelde kostprijs ongeveer €1.150,-. Bekabelde inbraakbeveiliging kost ongeveer €1.150 voor een basissysteem en €1.650,- voor een uitgebreid alarmsysteem. Hybride beveiliging kost ongeveer €1.000,-. Maar de prijs is wel afhankelijk van het aantal componenten dat u erbij laat plaatsen.

Prijstabel: kosten alarminstallatie

Soort alarmsysteem Gemiddelde prijs*
Bekabeld (basis) €1.150,-
Bekabeld (uitgebreid) €1.650,-
Draadloos (basis) €750,-
Draadloos (uitgebreid) €1.150,-
Hybride €1.000,-

*Let op: het zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Vraag voor exacte kosten gratis offertes aan.

Uw woning of bedrijf laten beveiligen?

Laat een alarmsysteem plaatsen en installeren. Gratis offertes!

Meerdere offertes ontvangen

Camerabeveiliging Borne

Eén van de grootste voordelen van camerabeveiliging is dat u meer inzicht heeft in de gebeurtenissen in en rondom uw woning of bedrijf in Borne. U ziet bijvoorbeeld direct wie er voor de deur staat of dat er mensen rondom uw bedrijf lopen. Daarnaast kunt u de beelden achteraf bekijken voor meer informatie. Vaak schrikken inbrekers af wanneer ze camerabewaking zien, want ze willen uiteraard niet herkenbaar op beeld komen.

U heeft de keuze uit verschillende camerasystemen.

Welke camerabeveiliging geschikt is voor u, is afhankelijk van het doel, wat u wilt opnemen en uw persoonlijke voorkeur. Voor grote ruimtes is bijvoorbeeld een dome-camerasysteem geschikt en voor veraf een bulletcamera. Om ’s nachts scherpe beelden te hebben, is een beveiligingscamera met infrarood verstandig. Een beveiligingsexpert uit Borne geeft u graag deskundig advies over de mogelijkheden. Laat u altijd vrijblijvend adviseren door een beveiligingsexpert en vraag meerdere offertes aan om te vergelijken.

Plaatsing van de beveiligingscamera

U moet altijd goed nadenken over de plaats waar u een beveiligingscamera wilt plaatsen. Natuurlijk wilt u zoveel mogelijk beeld opnemen, daarom is de plaatsing in een hoek of onder een afdak niet altijd verstandig. Particulieren kiezen er meestal voor een plaatsing bij de voordeur en de achterdeur. Bij bedrijfspanden worden er niet alleen buitencamera’s geplaatst, maar ook binnencamera’s. Bijvoorbeeld voor de inbraakbeveiliging van voorraad, inventaris of de kassa in een winkel.

Binnen of buitencamera?

Wist u dat er beveiligingscamera’s speciaal voor binnen en voor buiten zijn? Camerabeveiliging voor buiten zijn vaak duurder en robuuster. Ze moeten bijvoorbeeld weersbestendig zijn. Daarnaast zijn kabels altijd netjes in het systeem weggewerkt, zodat deze niet doorgeknipt kunnen worden en is de apparatuur sterker zodat ze niet kapotgeslagen kunnen worden. Deze eigenschappen zijn minder belangrijk voor binnencamera’s. U wilt dan liever een cameraomhulsel die nauwelijks opvalt.

camerabeveiliging Borne

Beveiligingscamera: de soorten

Op zoek naar camerabewaking? U heeft de keuze uit allerlei verschillende camerasoorten. Bij de keuze voor camerabeveiliging moet u niet alleen letten op het soort dat u kiest, maar ook op de kwaliteit en de manier waarop de beelden worden opgeslagen. Altijd en overal toegang tot de opgenomen beelden? Met een cloud- of wificamera is dit vaak mogelijk. Lees verder voor meer informatie!

Een beveiligingsexpert plaatst graag één van de volgende camerasoorten:

Dummy camera

Dummy camera’s zijn voornamelijk bedoelt voor inbraakpreventie. Ze hebben namelijk een afschrikkende werking. Deze neppe camerabeveiliging ziet er echt uit, waardoor veel inbrekers afhaken. Een ander voordeel is dat deze beveiliging een stuk goedkoper is dan een echt camerasysteem. Nadeel is dat u naast de inbraakpreventie geen profijt heeft van het camerasysteem, omdat het geen beelden opneemt.

Analoge of Full HD IP bewakingscamera?

Tegenwoordig wordt er meestal niet meer gekozen voor een analoge camerabeveiliging. Nadeel van analoog is dat de beeldkwaliteit niet heel scherp is. De maximale resolutie is 600 pixels. Met een Full HD-cameratype behaalt u een resolutie van rond de 1080. Een voordeel van analoog is dat de apparatuur niet afhankelijk is van een netwerkkabel of wifi-signaal.

Bullet- of dome-camera?

Een dome-camera is rond en zit vaak in een glazen koepel. Dit cameratype wordt op het plafond geplaatst en is geschikt voor grote ruimtes. Er zijn camera’s die gericht zijn op een vast punt en die u kunt bewegen. Bullet-camera’s zijn langwerpig en aan een muur of plafond gemonteerd met een beugel. De kijkhoek van deze camerabeveiliging is kleiner, waardoor er een grotere afstand scherp opgenomen kan worden. Een bullet-camera met nachtzicht is scherp tot wel 30 meter ver.

camerabewaking Borne

Infraroodcamera

Voor een beveiligingscamera met goed nachtzicht is een infraroodcamera zeer geschikt. Een infraroodcamera wordt ook wel een warmtebeeldcamera genoemd. Rondom de lens zijn allemaal kleine lampjes (leds) geplaatst. De beveiligingscamera richt zich op infrarood licht. Dit is niet zichtbaar voor het blote oog, maar wel voor de infraroodcamera. Het maakt gebruik van de elektromagnetische golven en is daarom geschikt voor een omgeving met weinig licht.

IP-camera

IP-camerabeveiliging, wordt aangesloten op een netwerk via een UTP-kabel of via wifi. IP staat voor Internet Protocol. De camerabewaking maakt gebruik van het netwerk om de videobeelden naar een computer of een extern verbonden opslag te versturen.

IP-camera’s hebben een hogere beeldkwaliteit dan een analoog systeem.

Het is zelfs mogelijk om live mee te kijken via uw smartphone. Op zoek naar een beveiliging voor buiten? Bekijk dan of de beveiligingscamera een IP66-codering heeft.

Wificamera

Deze bewakingscamera (IP) wordt aangesloten op het wifi-netwerk. De beelden worden direct doorgezonden naar uw smartphone, digitale recorder of computer. Deze camera’s hebben dus geen lange netwerkkabels nodig, waardoor de installatie eenvoudiger is. Nadeel is dat er een sterk signaal nodig is. In gebouwen met veel beton of ijzerhoudende bakstenen (voornamelijk in oude panden) is het signaal niet altijd sterk genoeg. Een wificamera is dan niet mogelijk.

Cloudcamera

Het beeldmateriaal van een cloudcamera wordt direct opgeslagen in de cloud. U heeft overal en altijd beschikking over de beelden. Er zijn geen harde schijven nodig om de beelden op te slaan. Voordeel is dat u ook beelden terug kunt kijken, zelfs van een aantal maanden geleden. Vraag uw beveiligingsexpert uit Borne voor meer informatie en mogelijkheden voor een cloudcamera.

PTZ-camera

Wilt u camerabeveiliging die u op afstand kunt besturen? Kies dan voor PTZ-camerabeveiliging. PTZ staat voor Pan Tilt Zoom. Deze camera’s kunt u heen en weer bewegen, kantelen en zoomen. We zien dit cameratype voornamelijk in en rondom bedrijfspanden, bijvoorbeeld in een winkel. U kunt het beveiligingssysteem vanaf een centrale bedienen, maar ook via uw smartphone.

PoE camera

Een PoE-beveiligingscamera maakt geen gebruik van netstroom. De camerabeveiliging krijgt stroom via een netwerkkabel, voordeel is dat u geen aparte stroomvoorziening hoeft aan te leggen. Via de netwerkkabel verzendt de bewakingscamera ook de data. Er zijn verschillende cameratypes mogelijk met Power over Ethernet-apparatuur. PoE-camerabeveiliging is ook zeer handig voor installatie buiten, want u hoeft minder (grote) gaten in de muur te boren voor de bekabeling.

camerasysteem Borne

Losse beveiligingscamera of een intelligent camerasysteem?

Een camerasysteem bestaat uit meerdere beveiligingscamera’s die op strategische plaatsen in en rondom een woning of bedrijfspand in Borne geplaatst zijn. Een camerasysteem is duurder dan een aantal losse cameratoestellen. Zowel in aanschaf als in onderhoud. Zo’n dergelijk systeem wordt meestal alleen gebruikt door bedrijven. Voor het beveiligen van woningen zijn losse toestellen vaak voldoende. Bijvoorbeeld een bewakingscamera bij de voor- en achterdeur.

De beeldkwaliteit van de camera’s

Er zijn een aantal factoren van invloed op de beeldkwaliteit van camerabeveiliging. Eén van de belangrijkste factoren is de resolutie van de bewakingscamera. De beste resolutie heeft u met een Full HD- of HD-bewakingscamera. VGA-bewakingscamera’s hebben een slechte resolutie, waardoor de personen op de beelden niet altijd herkenbaar zijn. De kwaliteit van de beelden van buitencamera’s is ook afhankelijk van de lichtsterkte en buitenverlichting. Een beveiligingssysteem met nachtzicht en een lichtgevoelige lens is dan verstandig. Andere factoren die van invloed zijn op de kwaliteit zijn het type lens en de cameratechniek.

Camerabeveiliging prijs

Neppe camerabeveiliging voor inbraakpreventie is het goedkoopste, dit kost gemiddeld €25,- per stuk, maar dan heeft u geen bewakingscamera die echt beelden opneemt.

Wilt u dit wel?

Dan beginnen de gemiddelde kosten vanaf €150,- per stuk. Een buitencamera is duurder dan een binnencamera. De beveiligingscamera voor buiten moet namelijk bestand zijn tegen de regen en sterker zijn. Daarnaast zijn er nog meer factoren van invloed op de totaalprijs. Denk aan de kwaliteit van de opgenomen beelden, het cameratype dat u kiest en de methode waarmee de beelden doorgezonden worden (bedraad of draadloos).

Prijstabel: camerabeveiliging prijs

Soort camera Gemiddelde prijs*
Dummy camera €25,-
Dome camera €150,-
Analoge set (1 camera) €295,- tot €445,-
Analoge set (2 camera’s) €345,- tot €495,-
Analoge set (4 camera’s) €595,- tot €895,-
Infraroodcamera €250,-
HD IP-systeem (1 camera) €495,- tot €1095,-
HD IP-systeem (2 camera’s) €595,- tot €1595,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, exclusief plaatsing. De prijs verschilt per type beveiliging. Vraag voor exacte prijzen gratis offertes aan

Wet- en regelgeving omtrent camerabewaking

U mag niet zomaar een beveiligingscamera ophangen gericht op de openbare weg of eigendommen van anderen, bijvoorbeeld de achtertuin van uw buren. Dit is namelijk een inbreuk op de privacywet (de Algemene Verordening Gegevensbescherming). Bij het plaatsen van de camerabeveiliging moet u hier rekening mee houden. Als werkgever mag u ook niet zomaar een camerasysteem installeren in uw bedrijfspand. Cameratoezicht moet namelijk een gerechtvaardigd belang hebben. U moet altijd rekening houden met de privacy van uw werknemers en bezoekers bij het ophangen van bewakingscamera’s.

Ga naar autoriteitpersoonsgegevens.nl voor meer informatie over beveiliging.

BORG en VRKI voor bedrijven

Een beveiligingsbedrijf uit Borne bepaalt aan de hand van de Verbeterde Risico Klasse Indeling (VRKI) het risico op een inbraak of overval. Hierbij kijkt hij onder andere naar de goederen en inventaris die aanwezig zijn in het bedrijfspand en analyseert hij hoe groot het risico is van een inbraak. Hoe hoger het risico, hoe hoger de VRKI is en hoe meer eisen er gesteld worden aan de inbraakbeveiliging.

Laat uw inbraakbeveiliging installeren door een BORG gecertificeerd bedrijf.

Uw beveiliging krijgt dan ook het BORG-certificaat. U krijgt dan niet alleen korting op uw inboedelverzekering, maar bent ook verzekerd van de juiste plaatsing en optimale veiligheid. Om het certificaat te behouden moet u de inbraakbeveiliging regelmatig laten onderhouden volgens de voorschriften.

Een gevoel van veiligheid creëren en inbrekers afschrikken?

Het plaatsen van camerabeveiliging zorgt hiervoor! Vraag een specialist naar de mogelijkheden en kosten.

Gratis meerdere offertes

Beveiliging met domotica

Domotica wordt ook wel huisautomatisering of ‘the internet of things’ genoemd. We krijgen steeds meer slimme apparaten en technologieën in huis. Denk aan een thermostaat die u op afstand bedient, lampen die u met uw telefoon aan en uit doet en inbraaksystemen met een app. Het is zelfs mogelijk om een raam te openen en te sluiten met domotica. Een geïntegreerd domoticasysteem met beveiliging maakt het mogelijk om snel te reageren op meldingen. U heeft het basisstation altijd bij de hand, dit is namelijk uw smartphone. Beveiligen met een domoticasysteem verhoogt niet alleen de veiligheid, maar ook uw wooncomfort. Wilt u weten wat een domoticasysteem in uw woning of pand kost? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier.

Huisbeveiliging Borne

Een inbreker heeft bij een slecht beveiligde woning ongeveer 30 seconden nodig om in te breken. Met huisbeveiliging door een beveiligingsbedrijf voorkomt u inbraakpogingen, want het heeft een afschrikkende werking. Wordt er toch ingebroken? De beveiliging vertraagt de inbrekers, waardoor ze het snel opgeven. Huisbeveiliging bestaat niet alleen uit een beveiligingssysteem, maar ook uit veilige sloten en raam- en deurbeveiliging.

Ga snel naar:  Hang- en sluitwerk  |  Raambeveiliging  |  Deurbeveiliging

Hang- en sluitwerk

Veilig hang- en sluitwerk voor de deur- en raambeveiliging is zeer belangrijk voor het beveiligen van uw huis. U zet bijvoorbeeld een opendraaiend raam eenvoudig op slot met een uitzetter of raamboom. Of u installeert dievenklauwen. Dievenklauwen worden gemaakt van gehard staal en maken het onmogelijk om een raam te openen. Gebruik altijd cilindersloten voor woningen. De stiften, kogeltjes of plaatjes in de behuizing van dit slot blokkeren de cilinder direct wanneer er een verkeerde sleutel gebruikt wordt.

huisbeveiliging Borne

Raambeveiliging Borne

Wist u dat een inbreker soms al genoeg heeft aan 15 centimeter ruimte om in te breken via een raam? Sluit daarom altijd alle ramen wanneer u weggaat en plaats raambeveiliging. Denk hierbij aan barrière-stangen en uitzetters. Hiermee zet u de ramen vast wanneer ze open staan. Een opendraaiend raam beveiligt u eenvoudig met een raamslot. U klikt het raam dan gemakkelijk op slot. Installeer altijd raambeveiliging met het SKG- of het politiekeurmerk.

Deurbeveiliging

Ook voor de deurbeveiliging is hang- en sluitwerk zeer belangrijk. Speciale scharnieren voorkomen bijvoorbeeld dat de deur uit de sponning getild kan worden. Voor deuren wordt meestal gekozen voor een cilinderslot.

Met de nieuwste cilindersloten is het bijna onmogelijk om in te breken door het slot af te breken.

Anti-inbraakstrips voorkomen dat een inbreker met een koevoet de deur openbreekt of door te flipperen (het gebruik van een pasje tussen de deur en het kozijn om de deur te openen). Plaats een kierstandhouder om de deur een stukje te openen om te zien wie er voor uw deur staat.

Brandbeveiliging Borne

Beveiliging tegen brand bestaat zowel uit middelen waarmee u een brandje kunt blussen, als uit middelen voor preventie. Met brandmeldinstallatie wordt u direct gewaarschuwd bij brandontwikkeling. U kunt dan snel het pand verlaten of een klein brandje blussen met een blusser of deken.

Een sprinklerinstallatie voorkomt dat een brand zich verder ontwikkelt.

Een brand wordt namelijk snel gedetecteerd en er is geen menselijk handelen voor nodig. Een sprinklersysteem wordt voornamelijk gebruikt in bedrijfspanden in Borne en zien we meestal niet in woningen. Wilt uw woning of bedrijfspand van brandbeveiliging voorzien? Vraag dan kosteloos vrijblijvende offertes aan. U ontvangt dan spoedig een aantal aanbiedingen van specialisten bij u uit de regio.

Uw woning beveiligen met een brandalarm

Een brandalarm geeft een alarm, een harde pieptoon, bij rookontwikkeling in een huis. Het is verstandig om op elke verdieping een brandalarm te plaatsen en in de gang of de ruimte tussen keuken en woonkamer. Hang een brandmelder niet direct boven het fornuis of de oven, want dan geeft hij vaak valse meldingen tijdens het koken. U kunt een aantal losse brandmelders plaatsen, maar u kunt ook kiezen voor een gekoppeld systeem. Wanneer één van de brandmelders rook opvangt, gaan alle melders tegelijk af.

brandalarm Borne

Een brandalarm: de verschillende soorten

Bij een brand telt elke seconde. Plaats daarom een brandalarm zodat u tijdig gealarmeerd wordt over brand of rookontwikkeling. Er bestaan verschillende alarmsoorten. Daarover leest u op deze pagina meer. Kies uit één van deze brandalarmen:

Rookmelder

Rookmelders detecteren snel rook en geven dan een luid alarm. Een melder plaatst u altijd op het plafond, want rook stijgt op. De meest gekozen rookmelders zijn optische alarmen, maar er zijn ook melders die op netstroom werken. Het brandalarm heeft dan geen batterij die u moet vervangen. Het brandalarm geeft u een luid signaal, waardoor u snel het pand kan verlaten bij een brand.

Warmtemelder

In plaats van een brandmelder is het ook mogelijk om een warmtemelder te plaatsen. Warmtemelders (ook wel een hittemelder of een thermische brandmelder genoemd) detecteren geen rook maar hitte. De meeste warmtemelders geven een waarschuwingsalarm af bij warmte hoger dan 58 graden Celsius. Een hittemelder is zeer geschikt voor stoffige ruimtes of ruimtes waar een rookmelder niet mogelijk is.

Koolmonoxidemeter

Een koolmonoxidelek is zeer gevaarlijk. Koolmonoxide is namelijk geur-, smaak- en kleurloos. Het ontstaat door een onvolledige verbranding van gas en kan onder andere voorkomen bij het gasfornuis en de cv-ketel. Een koolmonoxidemelder moet u binnen 1,5 meter afstand van de bron, zoals een cv-ketel, plaatsen op ooghoogte. Koolmonoxide blijft namelijk hangen op ooghoogte en wordt daarom met een goede plaatsing sneller gedetecteerd.

brandbeveiliging Borne

Sprinklerinstallatie

Deze installatie bestaat uit meerdere sproeikoppen, de sprinklers, in het plafond. De sprinklers detecteren rook en bij een brand beginnen ze direct met blussen. Sprinklerinstallaties zien we voornamelijk in bedrijfspanden. De brandblusinstallatie is geschikt voor het blussen of het beheersen van kleine tot grotere branden. De sproeikoppen zijn aansloten op de waterleiding voor de toevoer van het bluswater.

Wilt u goed voorbereid zijn op een eventueel ongeluk?

Met brandbeveiliging zorgt u voor veiligheid in huis. Vraag vrijblijvend offertes aan en vraag naar de opties!

Vrijblijvende offertes

Brandveiligheid: handig voor thuis

Naast inbraakbeveiliging moet u thuis ook maatregelen nemen voor de brandveiligheid. De meeste huishoudens in Borne hebben wel rookmelders in huis hangen, maar geen beveiliging waarmee een beginnend brandje geblust kan worden. Met een blusdeken of een brandblusser blust of beheerst u snel een brand in uw huis. Plaats deze beveiliging op een handige plek in huis, zodat u er snel bij kan komen.

Branddeken

Met een branddeken stopt u de aanvoer van zuurstof, waardoor een klein brandje snel dooft. Een blusdeken zit in een houder, meestal van plastic, die u aan de muur monteert. Bij een brand trekt u de deken uit de houder. Een wettelijke norm is dat de blusdeken binnen vier seconden uit te vouwen is. Branddekens in Nederland moeten voldoen aan de EN 1869-norm.

Brandblusser

Brandblussers voor woningen in Borne zijn meestal poeder- of schuimblussers. U kent de grote brandblussers voor bedrijfspanden en winkels vast wel, maar voor een keuken is een kleine brandblusser van ongeveer 2 liter vaak al genoeg. Bij het blussen van een brand moet u dicht bij de vuurhaard staan, anders komt het schuim of de poeder niet ver genoeg. Met een simpele blusser blust u een kleine- tot een middelgrote brand.

beveiliging bedrijfspand Borne

De kosten van brandbeveiliging

Brandbeveiliging voor thuis hoeft niet duur te zijn. Nieuwe rookmelders heeft u al vanaf €5,- per stuk. Een melder die werkt op netstroom is vaak iets duurder, maar het voordeel is dat u dan niet om de zoveel tijd de batterijen moet vervangen. In huis heeft u vaak meerdere rookmelders nodig. Warmtemelders kosten ongeveer €25,-. Een koolmonoxidemelder voor bij de cv-ketel kost gemiddeld €25,- tot €200,-.

In de prijstabel vindt u nog meer prijsinformatie over de overige brandbeveiliging zoals brandblussers en branddekens. Een sprinklersysteem voor bedrijven kost rond de €25,- tot €80,- per vierkante meter.

Prijstabel: wat kost brandbeveiliging?

Brandbeveiliging Kosten *
Soorten brandalarmen Gemiddelde prijzen*
Rookmelder €5,- tot €20,-
Warmtemelder €25,-
Koolmonixidemelder €25,- tot €200,-
Overige vormen van brandbeveiliging Gemiddelde prijzen*
Brandblusser (schuimblusser, poederblusser, CO²-blusser) €20,- tot €300,-
Branddeken €15,- tot €100,-
Sprinklers €25,- tot €80,- (per m²)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u kosteloos offertes aan.

Inbraakbeveiliging: pakketten

Uiteraard is het mogelijk om losse componenten voor inbraakbeveiliging te laten installeren door een beveiligingsbedrijf, maar wist u dat u ook vaak kunt kiezen voor een pakket? Een basispakket voor beveiliging bestaat bijvoorbeeld uit beveiliging voor de ramen en de deuren en een alarmsysteem. De gemiddelde totaalprijs is €1.000,-. Uitgebreidere pakketten zijn duurder, maar zijn nog beter voor de inbraakbeveiliging en bieden meer zekerheid. In de tabel staat nog meer prijsinformatie

Prijstabel: pakketten voor inbraakbeveiliging

Soort pakket Inhoud pakket Gemiddelde prijs*>
Basispakket Raambeveiliging, deurbeveiliging en een alarmsysteem €1.000,-
Goed Beveiligd pakket Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem en camerabewaking €1.700,-
Volledig pakket Raambeveiliging, deurbeveiliging, alarmsysteem, camerabewaking en een rolluik €2.300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Laat inbraakbeveiliging installeren om inbrekers te weren.

Kom in contact met een beveiligingsbedrijf door offertes aan te vragen. Vergelijken is besparen!

Gratis diverse offertes

Inbraakpreventie tips voor uw woning of bedrijfspand

Wilt u weten wat u kunt doen voor inbraakpreventie? Wij hebben een aantal handige tips voor u. Doe bijvoorbeeld niet alle lampen uit wanneer u weggaat, maar laat een aantal branden. Op politie.nl leest u meer over de meest voorkomende methodes om in te breken.

Onze tips voor inbraakpreventie:

  • Sluit altijd alle ramen en deuren wanneer u weggaat en zet uw alarmsysteem aan.
  • Gebruik veilig hang- en sluitwerk voor inbraakpreventie.
  • Hang buitenverlichting op met bewegingsmelders en laat altijd een lamp in huis branden (bijvoorbeeld met een timer).
  • Installeer bedrijfs- of huisbeveiliging met het BORG-certificaat en krijg korting op uw brand- en/of inboedelverzekering.

Keurmerken voor beveiliging

Er bestaan verschillende keurmerken en brancheorganisaties voor beveiliging. Eén van de bekendste brancheorganisaties is de Vereniging Erkende Beveiligingsbedrijven (VEB). Met een beveiligingsbedrijf dat lid is van de VEB bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en betrouwbaarheid. Lees hier meer over op veb.nl.

Een belangrijk certificaat is het SKG-IKOB-certificaat. Deze wordt gegeven aan producten en aan bedrijven die werken in de beveiliging. SKG-IKOB is een onafhankelijk instituut dat scherpe controles houdt. Er vallen meerdere keurmerken onder dit instituut, bijvoorbeeld de CE-markering en het KOMO-certificaat. Op skgikob.nl leest u hier meer over.

Tot slot is er nog het Politie Keurmerk Veilig Wonnen (PKVW). Het PKVW wordt gegeven aan producten die voldoen aan de strenge eisen op het gebied van inbraakveiligheid, bijvoorbeeld voor raam- of deurbeveiliging. Ga naar politiekeurmerk.nl om meer te weten te komen over dit keurmerk.

Andere handige externe links

Subsidie voor inbraakbeveiliging vraag u aan bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Het subsidiebedrag is maximaal €1.000,- en ontvangt u namens de minister van Justitie en Veiligheid. Op de website van de Rijksoverheid staat nog meer informatie over deze regeling. Of kijk op schadefonds.nl.

inbraakbeveiliging woning Borne

Beveiligingsbedrijf inschakelen? Inbraakbeveiliging offertes aanvragen!

Maak uw huis of bedrijfspand veiliger en laat inbraakbeveiliging installeren, bijvoorbeeld in de vorm van een alarmsysteem met een beveiligingsbedrijf, bewegingsmelders of andere beveiliging. Een beveiligingsexpert uit Borne installeert moeiteloos bedrijfs- of huisbeveiliging voor u. Hij geeft u bovendien deskundig advies over de mogelijkheden.

Bespaar op de totaalprijs door gratis en vrijblijvende offertes vergelijken. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal scherpe aanbiedingen van experts uit de omgeving. Vergelijk en kies het beste beveiligingsbedrijf!

Meer weten over de mogelijkheden en prijzen?

Gratis offertes aanvragen!